Om Riksdagsmannagården

Omgivning

Om RiksdagsmannagårdenBelägen i Sveriges trädgård Blekinge, 14 km öster om Karlshamn. Liggande intill den gamla kulturvägen – Törnerydsvägen - som slingrar sig från skogsbygderna i norra Blekinge, över Halahult med sin forntida offerlund, ner genom den vackra dalgången med slättbygderna och odlingslandskapet. En väg, där mycket historia har skrivits och som för många blev den sista färden i det ”gamla landet”, innan utfärden från Karlshamn till det "nya landet" – Amerika.

Hos oss kan du njuta av allt vad naturen kan erbjuda. Gårdarna ligger vid vägen, mitt i skogen och några kilometer bort finns havet och ett flertal sjöar. Bland annat finns fyra sjöar intill  våra fastigheter med fiskrätt för våra gäster. Båtar tillhandahålles.
Endast tre kilometer från gårdarna kan havet, härliga badplatser bland idylliska vikar och klippor njutas! Järnavik är sedan vikingatiden en av Blekinges äldsta kända naturhamnar, idag en båthamn där turbåten lägger till på sin väg till den idylliska skärgårdsön Tjärö, ett annat mycket uppskattat utflyktsmål.

Värd att nämna är även den berömda Mörrumsån med det världsbekanta laxfisket i april. Mörrumsån ligger 15 kilometer väster om Karlshamn.

Familjeföretaget

Om RiksdagsmannagårdenPå Gamla och Nya Riksdagsmannagården erbjuder vi traditionellt skogs- och lantbruk, nischproduktion av julgranar och ”pyntegrönt” av ädelgran samt juldekorationer. Övriga nischer är aktiv viltskötsel med uppfödning av viltfågel till utsättning och sällskapsjakt. På senare år har gårdarna utökat med stuguthyrning, restaurang i rustik och mysig miljö för slutna gäster samt gårdsbutik. Konferens är under uppbyggnad.

Riksdagsmannagården/Blekinge Pyntegrönt är ett familjeföretag som drivs av Jens och Anne Granhof samt deras dotter Christine och man Joacim Granhof. År 1988 sålde gården sina första egenproducerade kungsgranar. Familjens grundtanke är att ge besökarna en unik julstämning  i en gammal anrik gårdsmiljö och erbjuda produkter som är odlade och tillverkade på gården. Tillsammans täcker gårdarna 392 hektar av skog, åker, bete och berg.
Kontakta oss gärna vid frågor. Se kontaktuppgifter till höger.

 

Kontakta oss

Nya Riksdagsmannagården

Tel: 0454 - 600 21
0768 - 460 021
0708 - 183 702

joacim-stina@telia.com

Gamla Riksdagsmannagården

Tel/Fax: 0454 - 603 26
0703-48 86 86


jensgranhof@telia.com

Törnerydsvägen 302
374 96 Trensum
» Klicka här för karta

Öppetttider Gårdsbutik >>

Facebook