Vinnare av TV4:s Sveriges skönaste gårdar 2013

I april blev vår gård – Riksdagsmannagården - uttagen att tävla mot två andra blekingska gårdar i tävlingen Sveriges skönaste gårdar som arrangeras av TV4.

Sveriges skönaste gårdar

Titta på TV4 >>

Film från Eon om energibesparingar på Riksdagsmannagården >>

Landshypoteks intervju >>

Produkten - viltpaté - som vi tillverkar till tävlingen framställs av kött från dovhjorten, vilket är ett fantastiskt kött att både äta och jobba med.

Idén till vår produkt - viltpaté - fick vi av våra kunder som vid flera tillfällen efterfrågat paté för att servera som förrätt eller till buffé.

Riksdagsmannagården fann detta som en unik chans att tillverka gårdens första helt egenproducerad produkt. Vi har valt att förädla köttdetaljer som är mindre attraktiva till en lyxig, miljöriktig och prisvärd produkt. Patén är dessutom en färdig produkt som kunden enkelt kan bjuda sina gäster på.

Provlagning av olika recept och sammansättningar tog fart ganska omgående. Provsmakningar med vänner arrangerades på gården. Till slut uppnådde vi ett lyckat resultat som vi med stolthet kunde presentera för tv-kocken Christian Hellberg samt juryn bestående av bland andra Carl-Jan Grankvist.


TV4:s inspelning på gården var mycket intensiv och lärorik.
Ett professionellt och trevligt tv-team tog hand om oss på bästa sätt. Att fått chansen att presentera vår produkt med tillbehör för Christian Hellberg var mycket roligt och givande. Christian gav oss många tips för att framhäva viltsmaken i produkten samt intressanta förslag på tillbehör som vi bjöd juryn på i finalen.

Tävlingsdagen i Slottslängorna i Sölvesborg var lång och spännande. Det var även givande att se våra medtävlandes maträtter och deras presentation av maträtten i tävlingen. Våra medtävlande hade också mycket fina produkter och maträtter.
Juryn bestod av: Carl-Jan Grankvist, representant från EON och Landshypotek.

Efter stor koncentration och nervositet fick vi höra juryns utlåtande och vi korades som stolta vinnare!

Vi satsar nu på patén i en mindre skala i vårt eget produktionskök på gården.

Patén kommer att finnas tillgänglig i vår gårdsbutik eller som beställningsvara från mitten av september. Allteftersom jaktsäsongen tar fart kommer vi att öka vår produktion, och därmed tillgängligheten. Patén kommer då även finnas på Äggaboden i Ronneby och på Bottnansmåla Hjortgård i Rödeby.

Film från Eon om Riksdagsmannagården.

 


Kontakta oss

Nya Riksdagsmannagården

Tel: 0454 - 600 21
0768 - 460 021
0708 - 183 702

joacim-stina@telia.com

Gamla Riksdagsmannagården

Tel/Fax: 0454 - 603 26
0703-48 86 86


jensgranhof@telia.com

Törnerydsvägen 302
374 96 Trensum
» Klicka här för karta

Öppetttider Gårdsbutik >>

Facebook